Thursday, April 20, 2006

grillhooaeg

siin on grillimise hooaeg juba täiega alanud. ilm on soe ja ilus ning minul tekkis suur tahtmine kohe kuhugi loodusesse minna ja grillima hakata. tuli välja, et tibori vanematel on väike suvila nö linnaääres (tegelt on see mäeotsas ja kui seal olla, siis tunnet, et oled kuskil linnas, küll pole)ja kui ma sellest kuulsin, siis tahtsin kohe sinna minna. mingi kesklinnast 15 min sõita või nats kauem, ma täpselt ei tea, sest peab üles mäkke minema ja teed on väga kitsad ja auklikud ja siis see võtab kaua aega, kuigi iseeneesest pole see kaugel. nende suvila on nö tänavalõpus ja natuke eraldi ning supervaadetega. ühel poolt maja näeb alla orgu, kus kus on väikesed majakesed, koos õitsevate õuna ja kirsipuude ja lambakarjadega. maastik on hästi maaliline ja silm näeb hästi kaugele. teisel pool maja, tuleb nats kõndida, siis avaneb vaade oradea linnale ja jõele, mis läbi linna voolab. see on kah jumala lahe, eriti õhtul, kui linn on tuledes. looduslikult on see väga ilus koht. laupäeval me korra käisime seal ja otsustasime, et ilusa ilma korral tuleme tagasi.
teisipäeval oli mega kena ilm. päike säras ja linnud laulsid. lõunapaiku sain tibori üles, sest nende lihavõtte trall lõppes hommikul ning seega oli ta vässa. lõpuks saime ka kõik teised sõbrad kokku ja poes käidud ja jõudsime isegi kohale siis, kui päike veel paistis. siin inimesed on venivillemid. kui kuhugi minna, siis alati ootame seda, toda, kolmandat ja siis veel see ja too ja siis vaja käia viies poes jne jne ja kui lõpuks kohale jõuame, siis on hea.
keegi polnud seal kohas paar aastat käinud, siis majake ei näinud eriti tore välja ja me otsustasime, et ööseks ei jää ja maja koristama ei hakka, vaid oleme õues ja grillime ja joome õlut ja teeme lõket. kokku oli meid vast 10 inimest. päris tore oli. koju jõudsime mingi 11 paiku õhtul. tibor oli vässa, kuid mina polnud ja seepärast läksin kahe tema sõbraga peole. päris lahe oli. ja see oli esimene kord kui ma oradeas ilma tiborita väljas olin. vot nii.

2 comments:

Anonymous said...

no ütle nüüd..pidu peo otsa ja veel ilusa ilmaga .eestis on endiselt vastikult külm ja vihmane.

Anonymous said...

Sul siis tõeliselt vahva, õeke. Meie kevad siin... nagu soe talv. Huvitav, kas nende grillroad on meil tehtavatele sarnased?

Mis puutub venivillemitesse - mul on siiralt hea meel, et olen saanud Sind vahel harjutada sellise "kiirusega":))